Foto's LH

Vrijdag 9 oktober begint Stichting De Literaire Hemel aan het nieuwe seizoen. Sinds 2001 is café De Amer in Amen de uitgelezen plaats om schrijvers te ontmoeten. De anderhalve meter-maatregel maakt dat nu onmogelijk, vandaar dat de literaire avonden voorlopig worden gehouden in de Jacobuskerk in Rolde.
De organisatie is erg blij dat, met extra steun van Stichting Behoud Rolder Kerk en gemeente Aa en Hunze, er toch een interessant literair programma gepresenteerd kan worden. “Juist in deze coronatijd is het belangrijk om de cultuur levend te houden. En ik weet dat er behoefte is aan inspiratie en persoonlijk contact,” aldus voorzitter Jan Harbers.

De opzet blijft grotendeels ongewijzigd. Annette Timmer en Joep van Ruiten interviewen drie gasten. Een schrijver van Nederlands proza of poëzie, een schrijver met een regionale link en iemand over een overleden auteur.

9 Oktober komt o.a. Vincent Kortmann uit Peize. Hij debuteerde onlangs met de roman De tussenzus.
Elsbeth Etty, voorzitter van het Multatuli Genootschap en het Multatuli Museum, zal vertellen over de schrijver die 200 jaar geleden geboren werd als Eduard Douwes Dekker. Zij werkte mee aan een handgeschreven lockdown-editie van Max Havelaar. Vanwege de coronabeperkingen zal er geen livemuziek zijn en is er in de kerk een gelimiteerd aantal zitplaatsen. 

Binnenkort wordt het complete najaarsprogramma bekend gemaakt.

De Literaire Hemel, vrijdag 9 oktober in de Jacobuskerk, Kerkbrink 5, 9451 AL Rolde.
Aanvang: 20.15 uur. Toegang: € 15,00
Reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Annette Timmer en Joep van Ruiten Rolde Marcel Jurian de Jong